top of page

Min historia med Cocker  1973--

Kennel Gårdskäls

Jag och min familj bor i Barkarby, Järfälla, ca 3 mil NV om Sthlm. Mitt hundintresse grundades, som hos så många andra, av att gå ut med grannens hund. Det var en boxer som hängde med i vått och torrt och honom hade jag som "försöksobjekt" i skolans "fritt-valt-arbete". I det ämnet var Ulla-Britt Segerkrantz, (K. "Kimboja" - rottweiler & ceskyterrier), instruktör. Hon inspirerade mig att börja med lydnad och bruksarbete på Järfälla BK.

Efter år av tjat kom så äntligen vår efterlängtade egna hund in i familjen- "Toppen", en svart och vit cockerhane  född 1973. Tyvärr blev han krypt så någon längre utställningskarriär hade han inte. Han blev i alla fall BIS på Cockerklubbens inofficiella utställning på -80talet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medlem i Cockerklubben sedan starten 1978 och ännu längre ändå i SSRK och SKK...

Under "bruks-tiden" var jag medlem i SBK och nu även medlem i Coton de Tulear Club (CdTC).

 

 

 

 

.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag flyttat hemifrån köpte jag Atacamas Bumble Bee, "Korken" av Kitty Fagerhov ( K. Atacamas). Med honom tävlade jag enda up i Elitklass Spår, Ungdoms-SM och en hel del lydnad. Då "Korken" dog, endast 8 år gammal, hade Kitty en kull efter Westerner Bless The Light och ur den kullen köpte jag "Busen", A. Qimberlys Boy.  Med "Busen" började mitt utställningsintresse ta fart då tiden till bruksarbtete inte riktigt räckte till då barnen föddes. "Busen" tävlades trots tidsbrist upp till Lägre klass spår och Lydnadsklass III. Många gånger tävlade jag lydnad på samma plats som jag ställde ut- praktiskt! Under den här tiden åkte jag och Sussi , min bästis sedan 70-talet (K. Longlows), på en hel del utställningar- både inoffer och officiella- hon med Basset Hound och jag med "Busen".

I takt med att utställningsintresset ökade, ökade också min önskan att kunna trimma själv. Christina Hofgren (K. Murbräckans) var och är min mentor och vän. Det hon inte kan om hur en cockertass skall se ut det är inte värt att veta- Tusen tack Stina för all hjälp genom åren! Trimning eller inte: "Busen" fick ett cert och flertalet Bhplaceringar. Med på några av utställningarna var en ung Karin Staaf (K. Backhills) med sin importhane "Gordon". "Busen" fick ett alltför kort liv då han endast 4 år gammal fick Ehrlichios och avlivades.

Vi hade på en utställning i Enköping tidigare träffat på Ing-Britt Mattsson (K, Gropängens) och ifrån henne köptes hanen "Brolin" (G. Everything You Want). Då han visade sig bli krypt bytte jag kön (på hundar alltså) och köpte tiken G. Wild Thing ("Gissa") 1996. Nu tog utställningsintresset fart på allvar och Sussi och jag åkte runt om i landet och visade hund.

 Kennelnamnet "Gårdskäls" fick jag överta då min mammas faster, Margareta Hellberg, avled.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margareta var en av de ledande uppfödarna av strävhårig foxterrier och registrerade kennelnamnet så tidigt som 1912!

Drömmen om en kull efter "Gissa" grusades ganska rejält efter två parningar där den ena kullen inte gav några valpar kvar efter gomspalter och den andra kullen gav en valpning med resorberade foster. Skam den som ger sig, en ny tik från Gropängens kennel ("Vinna") skulle ge mig min första kull 2001.

Medlem i Cockerklubben har jag varit sedan starten 1977 och längre ändå i SSRK och SKK. Ett stort intresse är amerikanska bilar och alldelens särskilt  min Corvette-64 cab.

 

Sedan 2008 är jag också delägare tillsammans med Sussi i en Coton de Tuléar,

"Ylle" och en dressyrhäst- min dotters dressyrhäst "Otto"...  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medlem i Cockerklubben sedan starten 1978 och ännu längre ändå i SSRK och SKK...

Under "bruks-tiden" var jag medlem i SBK och nu även medlem i Coton de Tulear Club (CdTC).

bottom of page